Save the dates!

Meld je je aan? Dan verwachten we dat je er bent. Onze partners reserveren tijd, aandacht en energie om ervoor te zorgen dat je als startup optimaal voorbereid bent op je ontmoetingen met investeerders en je eerste (of tweede) ronde aan funding. Bovendien zijn de kennismakingsgesprekken het moment waarop je geselecteerd wordt voor ons acceleratorprogramma: de online Academy en de Prepare your Startup Academy. Ben je er niet, dan word je ook niet geselecteerd voor zowel de online Academy, de Prepare Your Startup Academy als de Pitch Dag. Blok daarom alle data in je agenda. 

Meedoen aan Present your Startup was voor mij meedoen aan een wedstrijd. Althans dat dacht ik. Het bleek veel meer te zijn dan dat en tijdens het traject van een jaar heb ik veel meer geleerd dan dat je uit een boek ooit zou kunnen leren... en dat meen ik echt.
— Ralph de Groot, Restoranto, finalist 2016

Kosten

Kennismakingsdagen en de Online Academy

Na aanmelding wordt je telefonisch uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met ons team in Haarlem. Daarna worden er startups geselecteerd voor de Online Academy. Mits de startups de online Academy volledig hebben afgerond worden ze geselecteerd voor de Finance Day en de Pitch en Selection Day. De kosten voor deze dagen bedragen 150,- euro excl. Btw. 

Tijdens deze dagen krijg je:

 • Online Academy waar startups informatie krijgen over pitching, business modeling and finance.
 • Workshop over financieringsvormen en mogelijkheden en tips & tricks voor een perfecte pitch.
 • Exclusieve netwerkmogelijkheden met investeerders, CEO's en ambtenaren.
 • Een ticket voor de finale van Present Your Startup 2018 ter waarde van EUR 50,- 
 • Borrels met exclusieve netwerkmogelijkheden op beide offline dagen.
 

Prepare Your Startup Academy

Deelname aan de Prepare Your Startup Academy vindt plaats tijdens de Pitch en Selection Day op 18 september.

De kosten voor de Prepare Your Startup Academy bedragen 499,- euro excl. Btw.

Wat bieden wij:

 • Ons programma brengt je naar een hoger niveau en maakt jouw startup investor-ready.
 • Kennis en support op het gebied van:
  • Legal
  • Tax
  • Finance
  • Business development
  • Storytelling
  • Persoonlijke groei
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk van investeerders en experts.
 • Je bent deel van de Present Your Startup Community waarbij we samen werken aan een bloeiend startup ecosysteem.
 • Exclusieve toegang tot een onafhankelijk waarderingssysteem met rapport.
 • Big Metropool Investor Limo Tour tijdens de Amsterdam Capital Week. 
 

2% Success Fee 

Haal je tijdens de duur van ons programma funding binnen via ons netwerk? Dan betaal je een succesfee van 2% over dit bedrag. 

Finalisten van Present Your Startups ontvangen veel publiciteit en aandacht. Wij hebben een zorgvuldig opgebouwd netwerk met grote corporates, VC’s en business angels als partners. De introductie in ons netwerk zal van grote waarde zijn voor jouw groeiende bedrijf. Deelname aan ons programma is een keurmerk. Het kan toekomstige investeerders overtuigen en aansporen om contact met jou te leggen of jou op anderszins te begeleiden. Deze ‘2%-voorwaarde’ geldt voor alle investeerders en relaties die wij binnen ons netwerk mogen rekenen. Onze mailinglist is daarvoor leidend.

 

2% Equity Stake 

Word je één van de vijf finalisten van Present Your Startup, dan pitch je je idee op ons live podium voor een groot publiek van investeerders en heb je de mogelijkheid om je te vestigen in een van onze Incubators. Sta je in de finale, dan ontvangen wij 2% aandelen van jouw bedrijf. Op die manier kunnen we met ons netwerk jouw startup een succes maken en ervoor zorgen dat de organisatie opereert op een volgend niveau.

 

De kosten in de praktijk

Stel je haalt 100.000,- euro op tijdens de finale van Present Your Startup 2018, dan sturen we je een factuur van 2000 euro vanuit Stichting Present Your Startup. Dat geldt ook voor het geld dat je na de finale en vóór 1 juli 2019 binnen haalt. Op basis van deze No Cure No Pay regeling kunnen we het evenement ook volgend jaar organiseren.

Sta je in de finale, dan wordt Haarlemvalley voor 2% aandeelhouder van je startup. We gaan je dan verder voorstellen aan ons netwerk en brengen je startup in korte tijd op een volgend niveau. We hebben naast lokale spelers ook goede contacten op nationaal en internationaal niveau. Ons netwerk groeit momenteel razendsnel en biedt enorm veel kansen voor startups. Het verkrijgen van een klein percentage in aandelen zorgt ervoor dat wij jou optimaal kunnen voorstellen binnen ons netwerk om jouw bedrijf te versterken en te brengen naar een volgend niveau.


AANMELDING

 1. Meld je aan door middel van het aanmeldingsformulier. 
 2. Je ontvangt van ons een e-mail waarin je je aanmelding dient te bevestigen.
 3. Als je je aanmelding bevestigd hebt, krijg je een aparte email met daarin:
  1. Een (pre)business plan formulier dat je kan downloaden, invullen en weer uploaden via de gegeven link.
  2. Bevestiging van de voorwaarden zodat je deze ook in je mailbox hebt.
  3. Een link naar het betalingssysteem om het bedrag van 150,- excl. Btw voor de introductiedagen te betalen.
 4. Na de aanmeldingsdeadline krijg je van ons verdere informatie over de introductiedagen.

 

Het (pre) business-plan

Je ontvangt na aanmelding een email met een uitnodiging om je (pre) business plan op te sturen. Een “proof of concept” of Minimum Viable Product (MVP) kan voldoende zijn. Afhankelijk van de fase waarin je bedrijf (of idee) zich bevindt, is het begrijpelijk als je nog geen volledig businessplan kan overleggen. Maar maak je geen zorgen, of je nu een volledig businessplan of slechts een paar ideeën op papier hebt, tijdens de introductiedagen en de Prepare Your Startup Academy zijn er voldoende experts die jou daarmee kunnen helpen en met wie je hierover kunt sparren.