Ching wins second edition Present Your Startup Caribbean

scroll naar beneden voor Nederlandse versie

Chad.jpg

Ching named best startup of the second edition of Present Your Startup Caribbean on August 29. Green Phenix got the public choice award. Out of 40 applicants, five startups made it all the way to the finals on August 29 at Cinemark Sambil on Curacao. The other proud finalists were Sageroots, Fresh Habits and Flying Fish. Flying Fish announced his partnership with Curaca based company Damen. The evening was hosted by Ramon Koffijberg. Ramon is also director of CINEX, one of the partners of the Present Your Startup Program. Other partners are Curacao Development institute and COSME (EU funded program).

A panel of investors and experts choose  Chad Lettsome as the winner of Present Your Startup Caribbean 2018. The winner will get a spot in the finals of Present Your Startup the Netherlands, which will take place on November 28 in Haarlem. Chad won also 10.000 guilders (made possible by CINEX and CDI) and announced his partnership with partner CXpay from Curacao. 

The public choice award winner Sabine gets 5000 guilders (made possible by CINEX and CDI). She already won a spot in the Dutch finals in november because of winning the Present Your Startup edition in New York.

Present Your Startup organized its Caribbean program on Curaçao for the second time this year. A year ago, Present Your Startup started on Curaçao and it became clear that many different innovative startups are active on the Caribbean islands. In order to create an innovative ecosystem and to help startups with their development, initiator Valerie Vallenduuk organized a second successful edition of Present Your Startup Caribbean together with Jildou Steensma. Valerie on innovation in the Caribbean: 'Not many people know how much innovation takes place on the Caribbean. With the help of our program we can give hard-working, innovative entrepreneurs the recognition they deserve. '

Present Your Startup Caribbean 2019

Startups on the Caribbean do not have to wait very long for another edition of Present Your Startup Caribbean. The third edition of Present Your Startup will start probably place in January. Applications will open next month. Startups can register through  www.presentyourstartup.nl  

-----------------------------

 

 

Dutch version/Nederlandse versie

CHING wint tweede editie Present Your Startup Caribbean

Op woensdag 29 augustus is Ching benoemd tot winnaar van Present Your Startup Caribbean 2018. In de tweede editie van Present Your Startup Caribbean ontving Chad Lettsome namens startup Ching de prijs voor de beste startup van de Caribbean. Green Phenix ging er met de publieksprijs vandoor. Van de ruim 40 aanmeldingen stonden er afgelopen woensdag vijf finalisten op het podium. De andere trotse finalisten waren Fresh Habits, Sageroots en Flying Fish. Flying fish maakte een samenwerking bekend met het op Curacao gevestigde bedrijf Damen Shipyards. De avond werd gehost door Ramon Koffijberg, directeur van CINEX. Naast CINEX werd het programma ondersteund door Curacao Development Institute (CDI) en COSME (een EU gefinancieerd programma).

Een panel van investeerders en experts benoemde aan het einde van de avond Chad Lettsome tot winnaar van Present Your Startup Caribbean 2018. De winnaar krijgt een plek in de finale van Present Your Startup Netherlands die op 28 november dit jaar plaatsvindt in Haarlem. Chad won ook 10.000 gulden en maakte de samenwerking met het Curacaose CXpay bekend.

Publiekswinnaar Green Phenix ontving 5000 gulden. Beide prijzen werden mogelijk gemaakt door CINEX en CDI. Green Phenix staat ook in de finale in Nederland omdat zij eerder de New Yorkse editie van de Present Your Startup won in juni dit jaar.

Present Your Startup organiseerde dit jaar voor de tweede keer het Caribische programma op Curaçao. Een jaar geleden startte Present Your Startup op Curaçao toen bleek dat er veel verschillende innovatieve startups actief zijn op de Caribische eilanden. Om een innovatief ecosysteem te creëren en om startups te helpen met hun ontwikkeling, organiseerde initiatiefneemster Valerie Vallenduuk een tweede succesvolle editie van Present Your Startup Caribbean. Valerie over innovatie op de Cariben: ‘Niet veel mensen hebben door hoe veel innovatie er plaatsvindt in het Caribisch gebied. Met ons programma kunnen we hardwerkende, innovatieve ondernemers de erkenning geven die ze verdienen. Daarnaast kunnen we ze verder helpen met ons accelerator programma.’ 

Present Your Startup Caribbean 2019
Lang stilzitten zit er niet bij voor nieuwe startups op de eilanden. Het is namelijk nu al bekend dat er volgend jaar een derde editie van Present Your Startup van start gaat, zeer waarschijnlijk in januari. De inschrijvingen gaan volgende maand open. Startups met een behoefte aan financiering en netwerk kunnen zich inschrijven via www.presentyourstartup.nl