Haarlem2Harlem 2018

DSC_0322.JPG
DSC_0392.JPG

See Dutch below

On the 17th of June Present Your Startup traveled to New York with a delegation of Dutch entrepreneurs, startups, investors and governmental officials. The trip was all about entrepreneurship, inspiration, innovation and the relation between Haarlem in the Netherlands and Harlem New York. The highlight of the trip was the Haarlem2Harlem PitchFest on the 19th of June where Sabine Berendse of Sea Turtle Conservation Curacao won the prize for the best pitch.

During the trip, the Dutch delegation visited several innovative companies like APG, Envrmnt and ERA in order to get inspired. To gain more insights on doing business in the United States, they also attended several sessions organized by the Dutch Consulate, Rabobank International and Baker McKenzie.

The highlight of the trip was the Haarlem2Harlem PitchFest, which took place at Columbia University. Haarlemvalley and Silicon Harlem partnered up to organize the PitchFest for the third time. Three Dutch startups and three American startups pitched their startups for an audience of entrepreneurs, investors and experts.

The winner of the Haarlem2Harlem PitchFest 2018 was Sabine Berendse with Sea Turtle Conservation Curacao. Sabine was already shortlisted for the finals of Present Your Startup Caribbean 2018. With winning the Haarlem2Harlem PitchFest, she also won a trip to the Netherlands to participate in the finals of Present Your Startup Netherlands on the 28th of November this year in Haarlem, Netherlands.


Op 17 juni vertrok een Nederlandse delegatie van ondernemers, investeerders en ambtenaren naar New York voor een business inspiration trip. Deze trip werd georganiseerd door Haarlemse consultancy Haarlemvalley, de initiatiefnemer van het accelerator programma Present Your Startup. Gedurende deze trip stonden inspiratie, innovatie en de band tussen Haarlem Nederland en Harlem New York centraal. Het hoogtepunt van de trip was het Haarlem2Harlem PitchFest op 19 juni waar Sabine Berendse van Sea Turtle Conservation Curaçao de winnaar werd.

Gedurende de trip ging de delegatie langs bij verschillende innovatieve organisaties, zoals apg, Envrmnt en ERA. Daarnaast gaven het Nederlands Consulaat, de Rabobank en Baker McKenzie de groep meer informatie over zaken doen in de Verenigde Staten.

Het hoogtepunt van de trip was het Haarlem2Harlem PitchFest op 19 juni, georganiseerd door Haarlemvalley en Silicon Harlem. Het evenement vond plaats op Columbia University. Drie Nederlandse startups en drie Amerikaanse startups namen het tegen elkaar op in een pitch competitie. Verschillende startups kwamen aan bod. Zo pitchten de Nederlandse Hugo van Dijk met MHODS, Present Your Startup Netherlands 2017 winnaar Tim van Pappelendam met Maester en de Curaçaose Sabine Berendse van Sea Turtle Conservation Curaçao.

Aan het einde van de avond ging Sabine Berendse van Sea Turtle Conservation Curacao er met de prijs vandoor. Sabine was al geselecteerd voor de finale van Present Your Startup Caribbean 2018 dat in augustus dit jaar zal plaatsvinden op Curacao. Met het winnen van de pitch competitie in New York, plaatste Sabine zich direct voor de finale van Present Your Startup Netherlands 2018 op 28 november in Haarlem.