Excitement builds in the Quarter Finals of Present Your Startup NL 2018

On Friday October fifth, the quarter finals of Present Your startup took place at Brouwerskolkje Exclusief in Overveen. A total of 10 startups were shortlisted after the Prepare Your Startup Academy to participate in the quarter finals. They were invited to pitch their startup for a jury of experts and investors. By the end of the day six startups were selected to participate in the semi-finals that take place on October 19 in the Philharmonie in Haarlem.

Present Your Startup
Present Your Startup is an annual accelerator program and pitch competition created for startups that want to grow their business. Through the program, startups receive training and they meet with investors and experts from the Present Your Startup network.

Wide range of initiatives
More than 70 startups applied for Present Your Startup this year. The initiatives varied from digital products to ecological care products. From the 70 applicants, 22 startups were selected to participate in the Prepare Your Startup Academy. From these participants, ten were shortlisted to participate in the competition. Eventually, five startups will pitch in the big finals on November 28 in the Philharmonie in Haarlem.

The Quarter Finals
Present Your Startup boardmember and host of the day Peter van Bergen kicked off the quarter finals. The ten startups that were participating in the quarter finales were pitching their idea for the first time in front of an audience bigger than five people in the competition. They all got three minutes to pitch their idea. After the pitch, the jury panel had ten minutes to ask relevant questions.  

By the end of the day, six winners were announced to participate in the semi-finals on October 19:

·     Bazoeki

·     KeyValley

·     LiveTours

·     Lolo’s Bites

·     Scheidshuren.nl

·     MyMinistars 

 

In the semi-finals, three startups will be selected to participate in the finals on November 28. 

 

Do you want to attend the semi-finals and the finals? Get your tickets through our event page.


De spanning stijgt tijdens de kwartfinale van Present Your Startup 2018

 

Op vrijdag 5 oktober vond de kwartfinale van Present Your Startup NL 2018 plaats bij Brouwerskolkje Exclusief in Overveen. In totaal waren er tien startups die waren geselecteerd om deel te nemen aan de kwartfinale na deelname aan de Prepare Your Startup Academy. De tien geselecteerde startups werden uitgenodigd hun idee te pitchen voor een jury panel van investeerders en experts. Aan het einde van de dag werden er zes startups geselecteerd die mogen deelnemen aan de halve finale. Deze vindt plaats op 19 oktober in de Philharmonie in Haarlem.

 

Present Your Startup
Present Your Startup is een jaarlijks terugkerend accelerator programma en pitch competitie dat zich richt op startups met een groeivraag. Door middel van het programma, krijgen startups training en maken ze kennis met investeerders en experts uit het netwerk van Present Your Startup.  

Veel verschillende initiatieven
Dit jaar meldden meer dan 70 startups zich aan voor het programma van Present Your Startup. De initiatieven die zich aanmeldden varieerden enorm van digitale marketingproducten tot ecologische verzorgingsproducten. Uit de 70 aanmeldingen, werden er 22 startups geselecteerd om deel te nemen aan de Prepare Your Startup Academy, dat bestaat uit verschillende offline- en online trainingen. Na het trainingsprogramma, werden er tien startups geselecteerd om deel te nemen aan de pitch competitie. Uiteindelijk strijden vijf startups tegen elkaar in de grote kwartfinale om de titel van winnaar Present Your Startup.

De kwartfinale
De dag werd afgetrapt door host en bestuurslid Peter van Bergen. De tien startups pitchten hun idee voor het eerst voor een wat groter publiek. De startups kregen allemaal drie minuten pitchtijd. Daarna kregen de juryleden nog tien minuten de tijd om vragen te stellen, waarna ze hun oordeel velden over de startups.

Aan het einde van de dag werden er zes halve finalisten gekozen die pitchen op 19 oktober:

·     Bazoeki

·     KeyValley

·     LiveTours

·     Lolo’s Bites

·     Scheidshuren.nl

·     MyMinistars

 

In de halve finale strijden de startups om een felbegeerde plek in de finale op 28 november.

Wil je de zes startups zien pitchen in de halve finale? Ga dan naar onze event pagina voor tickets.