Social Enterprise Sea Turtle Conservation Curacao is Publics Favorite

After a exciting semi final yesterday night (May 9th) at Papgayo Beach Curacao the next startups were selected by the jury: Porject J (Bonaire), Fresh Habbits (Curacao) Sageroots (British Virgin Islands) Sea Turtle Conservation (Curacao) and Ching Caribbean (British Virgin Islands) Present Your Startup Caribbean were organised for the second time with the aim to make startups investor ready and connect them to investors and mentors.

Next to the jury prize Sea Turtle Conservation Curacao won also the Public Choice Award. Sabine Berendse raised next to that money for the adoption of 6 turtle nests. The last days 15 startup teams joined the intensive acceleration program which were made possible by partners CDI, CINEX and COSME, a EU funded program to stimulate SME's in the Caribbean. 

IMG_3524 (1).JPG

The teams were selected out of 40 applications of 8 different Caribbean islands; Aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten, Statia, Anguilla and BVI. Yesterday in the semi finals 7 persons in the jury decided which 5 startups will win a 100 day support until the finals on 29th August on Curacao.  The finals is a part of the investorstrip with Dutch and Caribbean investors to Bonaire and Curacao 26 till 31 august. The Startups won yesterday prizes provided by Papagayo Beach, CXpay and Dutch Caribbean Security Exchange.

Present Your Startup is an accelerationprogram and pitch event since 2014, started in Haarlem, Netherlands.

Sociaal ondernemer Sea Turtle Conservation Curacao is publieksfavoriet

Na een spannende halve finale gisteravond (9 Mei) bij Papagayo Beach, Curaçao werden de volgende Startups gekozen door de jury als finalist: Project J (Bonaire) Fresh Habbits (Curacao) Sageroots (British Virgin Islands) Sea Turtle Conservation (Curacao) en Ching Caribbean (Britische Maagendeilanden). Present Your Startup organiseerde voor de tweede keer Present Your Startup Caribbean met het doel startups investor ready te maken en zo hen uiteindelijk te kunnen koppelen aan investeerders. 

Naast de juryprijzen won Sea Turtle Conservation Curacao ook nog de Publieksprijs. Sabine Berendse haalde daarnaast geld op voor de adoptie van 6 nesten met schildpadden. De afgelopen dagen deden 15 Startup teams mee aan een intensief acceleratie programma, mogelijk gemaakt door partners Curacao Development Institute, CiNEX en COSME, een EU gefund programma voor de stimulering van MKB ondernemers op de Caribische eilanden. 

De teams werden eerder geselecteerd uit 40 aanmeldingen van verschillende Caribische eilanden, waaronder Aruba, Bonaire, Curacao, St Eustatius, Sint Maarten, Anguilla, Britische Maagdeneilanden. Gisteren werd in de halve finale door een 7 koppige jury besloten welke 5 Startups een begeleiding van 100 dagen ingaan. Zij zullen uiteindelijk deelnemen aan de finale die op 29 augustus dit jaar zal plaatsvinden op Curacao.  De finale zal onderdeel zijn van een investeerdersreis vanuit Nederland naar Curacao & Bonaire van 26 tot en met 31 augustus. De Startups wonen gisteren prijzen aangeboden door Papagayo Beach, CXpay and Dutch Caribbean Security Exchange.

Present Your Startup is een acceleratieprogramma en pitch event sinds 2014, gestart in Haarlem, Nederland

IMG_3510.JPG