Haarlem meets Harlem for the third time!

New York last year.png

 

English below

Van 17 tot en met 21 juni 2018 gaat Present Your Startup voor de derde keer naar New York. Tijdens het vorige bezoek in 2017 tekenden de Borough president van Manhattan Gale Brewer en Jos Wienen, burgemeester van Haarlem een intentieverklaring om de samenwerking op het gebied van economie en cultuur te versterken. In februari dit jaar bezocht Gale Brewer Haarlem waarmee de vriendschappelijke band tussen Haarlem en Harlem verder werd benadrukt. Nu is het voor Haarlem weer tijd om Harlem te bezoeken.

Tijdens de trip staan ondernemerschap, inspiratie en innovatie centraal. Een diverse groep van ondernemers, waaronder winnaar van Present Your Startup 2017 Tim van Pappelendam van startup Maester, gaan mee op reis naar New York.  Gedurende de reis bezoekt de groep een aantal interessante en innovatieve bedrijven, zoals APG, Netherlands Foreign Investment Agency, Baker McKenzie en Envrmnt, waar met de nieuwste technieken wordt gewerkt op het gebied van Virtual Reality en Augmented Reality. 

Het hoogtepunt van de reis is Present Your Startup in New York. Het PitchFest vind plaats op 19 juni, waarbij drie Nederlandse startups en drie Amerikaanse startups hun idee pitchen voor experts en investeerders uit zowel Nederland als de Verenigde Staten. Het evenement vindt plaats in de theater ruimte van Columbia University New York.

De samenwerking met Silicon Harlem en de vriendschappelijke band tussen Haarlem en Harlem heeft mogelijk gemaakt dat Haarlemvalley haar missie om startups te begeleiden, te matchen aan kapitaal en uitbreiding van netwerk, kan waarmaken in New York. Haarlemvalley is uitvoerder van het Nederlandse Present Your Startup programma en is trots om Present Your Startup New York voor de derde keer te organiseren.

pastedImage.png

      Haarlem meets Harlem for the third time

HAARLEM- From June 17-21, Present Your Startup will travel all the way to New York for the third time! During our last visit, Mayor of the City of Haarlem Jos Wienen and Manhattan Borough President Gale Brewer signed a Memorandum of Intent to strengthen the cooperation and develop closer ties between Haarlem, the Netherlands and Harlem, NY on an economical and cultural level, specifically focusing on areas as innovation & startups and education. In February this year, Gale Brewer visited Haarlem to strengthen ties between the two cities. The collaboration with Silicon Harlem has ensured that it is possible to have this network in New York.

Now it is time for Haarlem again to visit New York. It will be a fantastic trip where Dutch and American entrepreneurs will have the opportunity to meet each other and to learn from each other. We will take a diverse group with us, including the winner of Present Your Startup 2017; Tim van Pappelendam from Maester. Entrepreneurship, inspiration and innovation are the key elements during this trip.

The Pitch Fest June 19th is the highlight of this trip, but we also visit some interesting companies. We will visit among other things APG, NFIA and Envrmnt; here we will see the latest techniques on VR and AR. June 18th there will be also a boat trip were we expect some interesting guest. Here the participants have network opportunities with investors, startups and experts.