Finalist PYS 2015 Cloudgames maakt stormachtige groei door

"Voordat we aan de Present Your Startup finale 2015 meededen was Cloudgames met drie personen, waaronder CTO Robin Maree" zegt CEOJord De Kooning (foto). Op dat moment namen wij de operatie over van de twee founders.  Na de finale hebben we plaatsgenomen in het Rabobank-Present Your Startup kantoor en groeide we naar 5 personen. De twee die erbij kwamen waren twee stagiaires van inHolland, Twan en Cathy. Zij hielden zich in het begin met name met de Marketing kant bezig van Cloudgames. Beide zijn nooit meer weggegaan en hebben enorme persoonlijke groei doorgemaakt.  Cathy runt op dit moment de spelletjes distributie tak van Cloudgames en Twan heeft een rol in het user acquisition team.

foto jord.jpg

Eind 2016 was de ruimte bij Rabobank Haarlem niet meer voldoende en zijn we verhuisd naar het Stationsplein in Haarlem waar we op dit moment met 21 mensen werken aan Cloudgames. Html 5 als technologie was vanaf het begin de focus van Cloudgames. Door de groei van de populariteit van speelbare advertenties – die in html5 worden gemaakt – heeft Cloudgames een stormachtige groei doorgemaakt. Naast het maken van speelbare advertenties, maakt Cloudgames ook spellen voor op het web en messenger apps zoals Facebook. Sinds 2015 is de populariteit van html5, als technologie om spellen in te maken, alleen maar toegenomen, iets wat CEO Jord de Kooning voorspelde en voor het succes van dit Haarlemse game bedrijf heeft gezorgd.

Present Your Startup founder Valerie Vallenduuk is trots om alumni startup Cloudgames zo'n groei te hebben zien doormaken. "De drie jaar halen is vaak cruciaal voor een startups. Jord en zijn team hebben dit maar mooi weten te bewerkstelligen! Go go go"