Haarlemse investeerder maakt prijzen DO Challenge Sint Maarten mogelijk

Haarlem – Haarlemse investeerder Nick Stals maakt voor 3 startups de reis naar Sint Maarten mogelijk.  Voor startups met innovatieve ideeën is het lastig om reiskosten en verblijf te bekostigen terwijl zij wel vaak het meest relevant zijn voor een eiland dat opzoek is naar vernieuwing en verbetering.  Nick werd gegrepen door het initiatief van Haarlemse ondernemers Jildou Steensma en Valerie Vallenduuk om iets te doen voor het getroffen Sint Maarten

Haarlemse ondernemer 3e prijswinnaar
Haarlemse ondernemer Erwin Meijboom heeft met zijn onderneming Slow Mill de derde prijs gewonnen in de DO Challenge; een challenge waarin start-ups werden uitgenodigd om ideeën aan te leveren voor de wederopbouw van Sint Maarten, het Nederlands Caraïbisch eiland dat afgelopen jaar zwaar werd getroffen door orkaan Irma. Met zijn prijs mag Meijboom mee op handelsmissie naar Sint-Maarten om met zijn bedrijf bij te dragen aan duurzame energie op het eiland.

1e en 2e prijswinnaars uit Amsterdam en Oranjestad
Eerste prijs winnaar is Sea Going Green, een startup uit de Amsterdamse ACE incubator met Aleksandra Dragozet, die adviezen geeft om duurzaam toerisme te realiseren.  Bini Travel van Aruba won de tweede prijs die een bandje heeft ontwikkeld voor de toerisme sector waarmee je op alle plekken op een eiland kan afrekenen.

simpson bay.jpg

Handelsmissie SXM geinitieerd door Haarlemse ondernemers
Van 15 tot 21 maart reizen verschillende ondernemers en investeerders af naar Sint-Maarten om mee te helpen aan de wederopbouw van Sint-Maarten. Door middel van innovatieve oplossingen, willen de ondernemers zorgen dat het eiland zich in de toekomst sneller kan herstellen van natuurrampen.

De handelsmissie was geïnitieerd door Haarlemse ondernemers Valerie Vallenduuk en Jildou Steensma, initiatiefnemers van Present Your Startup Caribbean, die iets wilde doen aan de situatie op Sint-Maarten. Samen met EY, UNDP en de Nederlands- Caribische Kamers van Koophandel mobiliseerden ze diverse ondernemers en investeerders die meegaan op de handelsmissie in maart. 

SXM Do-Tank
Op 16, 17 en 18 maart wordt er een zogenaamde SXM Do-Tank georganiseerd door EY Caribbean, Centre of Excellence (COE) onderdeel van de Verenigde Naties. Dit is een hackathon waarin multidisciplinaire groepen op zoek gaan naar innovatieve oplossingen diverse problemen op het eiland.

SXM Do Trade
Op 19 maart vindt er een matchmaking plaats tussen deelnemende bedrijven, ondernemers en lokalen via een zogenoemde unconference format met het World Café als richtlijn, deze wordt geleid door Present Your Startup Caribbean en de Dutch Caribbean Chamber of Commerce.

Meer weten of de Build Back Better SXM week? Ga naar http://buildbackbettersxm.com
Of lees het Caribische persbericht 

Flyer.jpg