startups

No Food Wasted winnaar Present Your Startup

Runner up Swipeguide haalt na afloop 300.000 euro op met mogelijk nog een vervolg investering van 100.000 euro en een contract met Eneco.

Finalisten 2016 met August de Vocht van NoFoodWasted in het midden.

Finalisten 2016 met August de Vocht van NoFoodWasted in het midden.

Na meer dan 150 aanmeldingen in 5 regionale rondes en een halve finale, stonden uiteindelijk 7 finalisten op het podium tijdens de Finale van Present Your Startup 2016. NoFoodWasted werd na een spannende avond uitgeroepen tot winnaar van deze 3e editie van Present Your Startup. 

De avond werd ook deze keer weer gehost door Jort Kelder, die samen met de investeerders kritische vragen stelde aan de ondernemers. Deze investeerders-jury bestond uit Frank Appeldoorn (Volta Ventures), Johan van Mil (Peak Capital), Yme Bosma (Eneco Ventures), Vincent Pieterson (RTL Ventures), Simone Brummelhuis  (The Next Women) en Michiel Geerdink (Haarlemvalley Capital). 

Tijdens de show zelf werd ruim 80.000 euro in cash en 80.000 in prijzengeld (Oa een marketing campagne van Rabobank)  en 300.000 inkind toegezegd aan oud finalist Bardoggy, Swipeguide en NoFoodWasted. Onder andere Tape zegde toe om 200.000 euro aan diensten te investeren in oud finalist Bardoggy.  Eneco zegde toe om klant te worden van Swipeguide omdat Yme Bosma in de pauze werd overtuigd door reeds bestaande klant Philips. NoFoodWasted haalde als enige live geld op.

The day after bleek dat nummer 2 Swipeguide op de borrel na afloop van de show een investering heeft opgehaald van 300.000 euro bij een informal investor. Dit is voor het fonds Haarlemvalley Capital de aanleiding om verder te praten met Willemijn Schneyder over een investering van nog eens 100.000 euro in januari 2017. Michiel Geerdink van Haarlemvalley Capital heeft eerder ook interesse getoond in AccessArt en Restoranto. Ook kwam tijdens de borrel na afloop naar boven dat een groepje met investeerders wil instappen in Restoranto. Nog niet duidelijk is wat de hoogte van dit bedrag is.

De geïnteresseerde investeerder van Ridiculously Good redde het niet om op de show te verschijnen, maar heeft eerder gesproken met Shemara Pijpers over een investering van 200.000 euro. Er zijn daarnaast diverse andere investeerders geïnteresseerd in de startup met rauwe chocolade bonbons.

Al met al waren de investeerders tijdens de show nog voorzichtig. Een dag later kan al de conclusie worden getrokken dat 380.000 euro in cash en 380.000 inkind het resultaat is slechts een dag later. Als de rest van de afspraken gestand wordt gedaan lopen de investeringen al snel op tot 1 miljoen of meer.

Present Your Startup organiseerde het evenement eerder in 2014 en 2015. Present Your Startup heeft een toegankelijke aanpak, is bekend vanwege Live funding en uniek door de lokale stimulering van het startup ecosysteem in een regionaal en (inter)nationaal netwerk.  

De 7 Finalisten Present Your Startup 2016 zijn bekend!

Finalisten.jpg

Na 5 regionale voorrondes waarbij de beste startups zijn geselecteerd uit meer dan 155  aanmeldingen, vond donderdag 27 oktober 2016 de Halve Finale van Present Your Startup 2016 plaats op de mooie locatie aan de Zuidas van Lexence Advocaten & Notarissen. 19 veelbelovende startup ondernemers presenteerden hun businessplannen om zo een plek te bemachtigen voor de Finale van Present Your Startup 2016 op 23 november 2016.

 

Na een spannende dag – die door de aanwezigen werd omschreven als zeer inspirerend, innovatief en inhoudelijk sterk – zijn de 7 finalisten bekend die zullen gaan pitchen op het grote finale podium van Present Your Startup 2016, een live ‘Dragon’s Den’ event gehost door Jort Kelder.

Dit zijn dé 7 finalisten!

AccessArt: een online kunstplatform dat geselecteerde kunstenaars linkt aan potentiele kopers. Er wordt direct gekocht van de kunstenaars waardoor de prijs voor het kunstwerk eerlijk wordt bepaald door de markt.  

NoFoodWasted: wil de strijd tegen voedselverspilling aangaan. Een simpel maar zeer doeltreffend concept waarbij supermarkten via de Afgeprijsd App producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, kunnen aanbieden met korting.

NIGW: heeft als doel dat ouderen langer veilig en gezond thuis kunnen wonen én betere zorg ontvangen. Om dit te bereiken, biedt NIGW een slimme online beoordeling (in >35 landen gebruikt), om de zorgbehoefte en veiligheidsrisico’s van ouderen in kaart te brengen. NIGW is actief in Nederland en China.

Ridiculously Good: de missie van deze sociale onderneming is om mensen volop te laten genieten en tegelijkertijd gezonder en bewuster te laten leven. De raw chocolate bar van Ridiculously Good wordt gemaakt van rauwe cacao uit Equador – met pure, gezonde en eerlijk verkregen ingrediënten – en geproduceerd en verpakt bij een sociale werkplaats.

Restoranto: ook deze startup wil de strijd tegen voedselverspilling aangaan. Met de Restoranto App ontvang je last-minute kortingen van restaurants bij jou in de buurt. Voor elke maaltijd die via de app geboekt wordt, doneert Restoranto een maaltijd in Oeganda.

SwipeGuide: weg met onduidelijke en onhandige gebruikershandleidingen: SwipeGuide biedt een cloud platform voor het maken, delen en gebruiken van (visuele) instructie handleidingen die op elk moment kunnen worden aangepast. Toegankelijk op elk platform en op elk moment.  

Waterly:  een vernieuwende sociale onderneming die een nieuwe categorie gezonde dranken produceert. Waterly introduceert de op water gebaseerde drankjes  met verse fruit- en kruidensappen – laag in calorieën en productiviteit verhogend – voor de premium kantorenmarkt introduceert. Met de boodschap "schoon drinkwater voor iedereen”, maakt Waterly het mogelijk om schoon drinkwater te verkrijgen in ontwikkelingslanden.

Present Your Startup organiseerde het evenement eerder in 2014 en 2015. Present Your Startup heeft een toegankelijke aanpak, is bekend vanwege live funding en uniek door de lokale stimulering van het startup ecosysteem in een regionaal, nationaal en internationaal netwerk. In totaal is er voor meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd in startups naar aanleiding van het startup programma van Present Your Startup.

Op woensdag 23 november 2016 vindt de finale voor de derde keer plaats. Deze is toegankelijk voor zowel investeerders als voor fans van onze startups! Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Wil je meer weten over onze startups? Maak dan een account aan op ons online podium. Dit is in 2016 nog gratis toegankelijk.

Present your Startup en Gemeente Haarlem intensiveren samenwerking

In de zomer kunnen ook mooie samenwerkingen tot stand komen die zelfs heel waardevol kunnen zijn voor de samenleving. 

Present your Startup werkt niet alleen intensief samen met wethouder Economie Joyce Langenacker om het startupklimaat in Haarlem te verbeteren, maar sinds deze week ook met wethouder Jur Botter die onder andere verantwoordelijk is voor het sociale domein. 

Het sociale domein betreft alle organisaties, diensten en voorzieningen samen die mensen ondersteunen, de leefbaarheid vergroten en de participatie (meedoen) bevorderen.

"Ik hecht er veel waarde aan dat ook mensen van buiten het sociale domein hun kennis en ervaring willen inzetten. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en wellicht oplossingen voor uitdagingen als achterstanden en uitsluiting en het versterken van maatschappelijke participatie." aldus wethouder Jur Botter.

Present your startup roept startups en ondernemers op die een sociaal initiatief hebben bedacht die kan bijdragen aan het sociale domein van Haarlem. Denk aan een initiatief om ouderen of gehandicapten te laten participeren. 

Samen met de commissie die de Gemeente adviseert om een aanvraag toe- of af te wijzen wordt een pitch avond georganiseerd, zodat aanvragers ook hun schriftelijke aanvraag kunnen toelichten (pitchen).

Heb je een dergelijk initiatief die voldoet aan deze voorwaarden? Dien dan je initiatief in voor 1 oktober 2016 bij de Gemeente Haarlem.