De 7 Finalisten Present Your Startup 2016 zijn bekend!

Finalisten.jpg

Na 5 regionale voorrondes waarbij de beste startups zijn geselecteerd uit meer dan 155  aanmeldingen, vond donderdag 27 oktober 2016 de Halve Finale van Present Your Startup 2016 plaats op de mooie locatie aan de Zuidas van Lexence Advocaten & Notarissen. 19 veelbelovende startup ondernemers presenteerden hun businessplannen om zo een plek te bemachtigen voor de Finale van Present Your Startup 2016 op 23 november 2016.

 

Na een spannende dag – die door de aanwezigen werd omschreven als zeer inspirerend, innovatief en inhoudelijk sterk – zijn de 7 finalisten bekend die zullen gaan pitchen op het grote finale podium van Present Your Startup 2016, een live ‘Dragon’s Den’ event gehost door Jort Kelder.

Dit zijn dé 7 finalisten!

AccessArt: een online kunstplatform dat geselecteerde kunstenaars linkt aan potentiele kopers. Er wordt direct gekocht van de kunstenaars waardoor de prijs voor het kunstwerk eerlijk wordt bepaald door de markt.  

NoFoodWasted: wil de strijd tegen voedselverspilling aangaan. Een simpel maar zeer doeltreffend concept waarbij supermarkten via de Afgeprijsd App producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, kunnen aanbieden met korting.

NIGW: heeft als doel dat ouderen langer veilig en gezond thuis kunnen wonen én betere zorg ontvangen. Om dit te bereiken, biedt NIGW een slimme online beoordeling (in >35 landen gebruikt), om de zorgbehoefte en veiligheidsrisico’s van ouderen in kaart te brengen. NIGW is actief in Nederland en China.

Ridiculously Good: de missie van deze sociale onderneming is om mensen volop te laten genieten en tegelijkertijd gezonder en bewuster te laten leven. De raw chocolate bar van Ridiculously Good wordt gemaakt van rauwe cacao uit Equador – met pure, gezonde en eerlijk verkregen ingrediënten – en geproduceerd en verpakt bij een sociale werkplaats.

Restoranto: ook deze startup wil de strijd tegen voedselverspilling aangaan. Met de Restoranto App ontvang je last-minute kortingen van restaurants bij jou in de buurt. Voor elke maaltijd die via de app geboekt wordt, doneert Restoranto een maaltijd in Oeganda.

SwipeGuide: weg met onduidelijke en onhandige gebruikershandleidingen: SwipeGuide biedt een cloud platform voor het maken, delen en gebruiken van (visuele) instructie handleidingen die op elk moment kunnen worden aangepast. Toegankelijk op elk platform en op elk moment.  

Waterly:  een vernieuwende sociale onderneming die een nieuwe categorie gezonde dranken produceert. Waterly introduceert de op water gebaseerde drankjes  met verse fruit- en kruidensappen – laag in calorieën en productiviteit verhogend – voor de premium kantorenmarkt introduceert. Met de boodschap "schoon drinkwater voor iedereen”, maakt Waterly het mogelijk om schoon drinkwater te verkrijgen in ontwikkelingslanden.

Present Your Startup organiseerde het evenement eerder in 2014 en 2015. Present Your Startup heeft een toegankelijke aanpak, is bekend vanwege live funding en uniek door de lokale stimulering van het startup ecosysteem in een regionaal, nationaal en internationaal netwerk. In totaal is er voor meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd in startups naar aanleiding van het startup programma van Present Your Startup.

Op woensdag 23 november 2016 vindt de finale voor de derde keer plaats. Deze is toegankelijk voor zowel investeerders als voor fans van onze startups! Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Wil je meer weten over onze startups? Maak dan een account aan op ons online podium. Dit is in 2016 nog gratis toegankelijk.