Startup Zaanstreek opnieuw van start

zaanstreek.jpg

Na een succesvol eerste jaar is het platform Startup Zaanstreek opnieuw van start gegaan. Startups met een innovatief product of dienst en die opzoek zijn naar funding kunnen zich weer aanmelden voor het Startup programma.

Startup programma

Alle aanmeldingen voor het Startup programma zijn welkom op de twee Netwerk & Selectie dagen op 28 juni & 5 juli in de Zaanstreek. Een 2-daags programma waar op 1 dag de verschillende vormen van financiering, de pitchdek en onepager worden behandeld. Thuis kan de deelnemer vervolgens de pitch oefenen met een video. Op dag 2 wordt er gespeeddate met CEO’s, investeerders en ambtenaren van overheden.

Startup Academy

Heeft de startup de selectiedagen goed doorstaan? Dan maakt de startup kans om geselecteerd te worden voor de Prepare Your Startup Academy, die in september 2017 zal plaatsvinden. Dit is een accelerator van drie les- en kennismakingsdagen over de eerste ‘financial close’. Deze academy is niet alleen bedoeld om kennis over te dragen, maar juist ook om de ondernemer achter de startup te leren kennen. Zowel de Netwerk & Selectie dagen als de Prepare Your Startup Academy zijn belangrijk onderdelen van het selectieproces.

Finale

Na de Prepare Your Startup Academy pitchen de startups hun idee (mits goed genoeg en verder geselecteerd) om een plek te bemachtigen tijdens de halve finale. Tijdens de halve finale wordt er gestreden om een plek in de grote finale-avond op 22 november 2017 in Haarlem.

Kickoff bij Zaan2Connect

De kickoff van Startup Zaanstreek vond plaats tijdens de officiële opening van Zaan2Connect. Dit is een ruimte waar ondernemers gratis kunnen werken, netwerken en deelnemen aan verschillende kennissessies. Zaan2Connect is gevestigd bij Rabobank Zaanstreek, een van de foundingpartners van Startup Zaanstreek. Naast de Rabobank zijn ook Gemeenten Zaanstad en Purmerend, Baker Tilly Berk en A&A Capacity aangesloten.