Persbericht Haarlem 2 Harlem - Present Your Startup New York

image2 h2h.jpg

Haarlemvalley organiseert voor het tweede jaar Haarlem2Harlem. Dit zal plaatsvinden van 27 mei tot en met 2 juni.

Dit jaar neemt de organisatie een hele bijzondere gast mee gedurende de reis, namelijk de burgemeester van Haarlem Jos Wienen. De burgemeester zal de banden tussen Haarlem en Harlem gaan verstevigen op gebied van innovatie & startups, educatie & talent en cultuur & muziek. Tevens zal hij de borough president van Manhattan, Gale Brewer, ontmoeten om de intentie uit te spreken de komende jaren aan uitwisselingen te werken. Daarnaast zullen er drie geselecteerde Nederlandse startups meegaan die mogen pitchen voor Amerikaanse investeerders en netwerk.

De drie geselecteerde Nederlandse startups zijn NoFoodWasted, NIGW en SwipeGuide. Allen finalist van Present Your Startup 2016. De drie Amerikaanse startups worden komende week geselecteerd door partner Silicon Harlem, New York. Het pitchevenement zal plaatsvinden op dinsdag 30 mei 7:00 pm  in het WeWork in Harlem (doors open at 6 pm).

Verder staan een fietstocht door Central Park, een bedrijfsbezoek bij Rabobank NewYork, een pitchtraining van John Henry van Harlem Capital partners en een tour door Civic Hall op het programma.

Waarom hebben New York en Haarlem besloten om deze intentie verklaring met elkaar te tekenen? Haarlem en Harlem hebben veel overeenkomsten en mogelijkheden om van elkaar te leren. Op het gebied van innovatie & startups bestaat in Harlem de community Silicon Harlem en in Haarlem is dat Haarlemvalley en Present Your Startup. Om nog een mooi voorbeeld te geven op het onderwerp cultuur & muziek heeft Haarlem de Philharmonie, de Toneelschuur en het Patronaat.  Harlem kent het beroemde Apollo theater, het Theater waar onder andere Michael Jackson werd ontdekt.  Op het gebied van Educatie & Talent mag Haarlem sinds kort University College Haarlem tot zich rekenen en Harlem heeft Columbia University en The City College New York. Genoeg redenen om de komende jaren te verkennen om intensief samen te werken, kennis en ervaring uit te wisselen en uitwisselingen tussen de steden te laten plaatsvinden.

 

Kijk voor meer informatie op http://www.presentyourstartup.nl/haarlem2harlem of op http://www.haarlem2harlem.com 

*****************************************************************************

English Version

Press release Haarlem2Harlem - Present Your Startup New York

This year Haarlemvalley will travel to New York again for its second edition of the International Pitch Event Haarlem2Harlem. This exclusive event will take place during a visit from May 27th until June 2nd and will be organized together with Silicon Harlem.

Haarlemvalley is proud to announce that the Mayor of the City of Haarlem, Jos Wienen, will be accompanying. The Mayor is looking forward to strengthen the unique historical bond between the City of Haarlem, The Netherlands and Harlem NY and to develop closer ties on an economic & cultural level, specifically focusing on areas as innovation & startups and education. Mayor Jos Wienen will be meeting with Manhattan Borough President Gale Brewer to start talks about developing different city exchange programs in the years to come.

3 Dutch startups – all finalist of Present Your Startup 2016 –  will be traveling with Haarlemvalley to New York and will be given the opportunity to pitch at the International Pitch Event Haarlem2Harlem. NoFoodWasted, NIGW and SwipeGuide will pitch their business on stage for an audience of American investors to expand their network in preparation to enter the American market and to target potential customers. Our partner Silicon Harlem will announce the 3 selected American startups for the pitch event in the coming week.

The International Pitch Event Haarlem2Harlem will take place on Tuesday, May 30th at 7pm (doors open at 6 pm) at WeWork Harlem, an coworking and event space in Harlem, NY. Other activities during this week will be a bike tour through Central Park, a visit to Rabobank New York, a pitch training and a visit to Civic Hall.

For more information, see: http://www.presentyourstartup.nl/haarlem2harlem or see http://www.haarlem2harlem.com