PERSBERICHT: Tien startups naar de Halve Finale van Present Your Startup Alkmaar

ALKMAAR, 6 maart 2020 – Vanaf maandag trainden tien geselecteerde startups in het Golden Tulip Hotel hard aan hun pitch en businessmodel tijdens de Academy week van Present Your Startup Alkmaar. Tijdens de Demo Day op vrijdag 6 maart pitchten zij hun innovatieve ideeën voor een kritische groep om te kijken of ze goed genoeg waren om deel te nemen aan de halve finale op 20 maart. Voor alle startups was dit het geval.

De deelnemende startups zijn Airchip, Aleeza Cosmetics, Alin PropTech, DeMonth, De Stadskas, Gathers, ICM Nanotechnology, Ignytive, Pepperfield en Vandoorn projects. Deze startups, die overbleven na een selectiedag met dertig startups op 13 februari, doorliepen een intensieve trainingsweek.“Het is ongelooflijk hoe hard er op je business model wordt ingehakt en wat voor pareltje er dan uitkomt,” zegt deelnemer Brian Savelkouls van Alin PropTech, “met hulp van Present Your Startup heb ik in een week echt veel groei doorgemaakt.”

Op 20 maart pitchen de overgebleven startups in de halve finale voor een groter publiek van investeerders, ondernemers experts en overige geïnteresseerden. Na de halve finale blijven er vijf ondernemers over. Zij pitchen op dinsdag 14 april in de grote finale in Theater TAQA De Vest, gepresenteerd door Jort Kelder. 

Projectleider Mike Rijkers kijkt tevreden terug op de afgelopen week: “De startups hebben allemaal keihard gewerkt en soms tot in de late uurtjes aan hun businessmodel en pitch zitten sleutelen,” stelt hij, “dit heeft zich echt uitbetaald, want iedereen heeft in deze tijd grote stappen gemaakt. Ik kijk erg uit naar de halve finale en de finale op 14 april.”

 

Geïnteresseerden kunnen op 20 maart en 14 april naar de overgebleven pitches kijken. Kaarten voor de halve finale en de finale zijn te verkrijgen op www.presentyourstartup.nl/alkmaar.

 

Meer info over de deelnemende startups:

·       DeMonth: online menstruatie- en femcareproducten op abonnement

·       Alin PropTech: een coliving platform waar woningzoekenden een huisgenoot en een woning om te delen kunnen zoeken

·       Airchip: een digitale dienst die festivalmunten vervangt en wachtrijen voor bars elimineert

·       Ignytive: een peer-to-peer platform en online community voor freelance professionals

·       ICM Plastics & Nanotechnology: volledig biologisch afbreekbaar plastic tot op nanoniveau

·       Gathers: een platform en community waar eenzame jongeren elkaar on- en offline kunnen ontmoeten

·       Aleeza Vegan Skincare: biologische, vegan, eerlijke huidverzorgingsproducten gepersonaliseerd naar jouw huidtype

·       De Stadskas: een stadsvergroeningsconcept

·       Vandoorn Projects: circulaire projectstoelen en meubeldesign

·       Pepperfield: een disruptieve webhostingservice


Written by Lennart Freud

Comments, questions, suggestions to: lennart@innovate.today