Lolo's wins Present Your Startup Global

HAARLEM – Lolo’s is announced winner of the finals of the fifth edition of the yearly international startup competition Present Your Startup 2018. The event took place on Wednesday evening November 28 in the Philharmonie in Haarlem in the Netherlands. Winner Lolo’s stood out in front of the jury because of the scalability of their business and product. The public choice award went to Ching from the British Virgin Islands.

Bas Beerens, founder of WeTransfer and Chairman of the jury praised the winners: “There is necessity for a healthier snack option for kids and their parents.”

The field of participants consisted of companies Green Phenix, Ching, Scheidshuren, Lolo’s and Bazoeki. They pitched their ideas to an audience of investors, experts and entrepreneurs.

Present Your Startup is a yearly accelerator and startup competition that connects startups to investors and experts. Shortlisted startups follow a program of multiple training days, which is followed by a pitch competition. Throughout the whole program, the participants get to know investors, other businesses and potential customers of the Present Your Startup network.

Founder Valerie Vallenduuk looks back to the evening with satisfaction. “We had a strong field of participants this year but I think Lolo’s is the well-deserved winner,” she states, “their pitch was extremely solid. For us, of course, this year was really special because it was the fifth edition.” 


DUTCH

Lolo’s wint Present Your Startup Global

Caribische betaaldienst Ching wint publieksprijs

Haarlem, 29 november 2018 – Producent van gezonde en suikervrije snacks voor kinderen Lolo’s heeft de finale van de eerste internationale editie van startup-wedstrijd Present Your Startup gewonnen. Het Caribische Ching, een applicatie voor beveiligde creditcardbetalingen via de smartphone, won de publieksprijs. Het vijfjarig jubileum van Present Your Startup viel samen met de aankondiging van een nieuwe, exclusieve joint venture van investeerders met een omvang van 350.000 euro.

“We staan aan het begin van iets moois, echt te gek dat we hebben gewonnen”, zegt Lysanne Denneboom van Lolo’s. “Onze deelname aan Present Your Startup opent nieuwe deuren voor ons en we hebben veel interessante mensen ontmoet. Naar aanleiding van de gewonnen finale zijn we zelfs al in gesprek met meerdere geïnteresseerde investeerders. Het is nu tijd om verder te bouwen aan ons bedrijf, en echt iets te doen aan de voeding en toekomst van onze kinderen.”

Investering Bas Beerens
“Er is sprake van ‘noodzaak’:, ouders schreeuwen om producten waar geen suiker in zit”, verklaart jurylid Bas Beerens, oprichter van WeTransfer, de winst van Lolo’s. “Het mooie aan Lolo’s is dat het bedrijf ontzettend schaalbaar is. Om de volledige potentie te kunnen waarmaken, hebben ze uiteraard partners nodig. Ik geloof dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan en wil daar als investeerder graag onderdeel van uitmaken.”

Exclusieve joint venture
Oprichtster van Present Your Startup Valerie Vallenduuk maakte gisteren bekend dat ze samen met betrokken investeerders een exclusieve joint venture opzet ter waarde van 350.000. “De intentie is om in de toekomst vanuit deze joint venture te gaan investeren in aantrekkelijke startups. Op basis van onze ervaringen van de afgelopen vijf jaar kunnen we een goede inschatting maken van de potentie van startups, die we als investeerders ook willen gaan coachen. Door het met een groep investeerders te doen, kunnen we de kennis en ervaring van startups en investeerders goed matchen.”

Over Present your Startup
Present Your Startup is een acceleratorprogramma en een succesvol pitchevenement uit Haarlem, opgezet door Valérie Vallenduuk in 2014. Het platform koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van juiste financiering. Inmiddels is Present your Startup actief in Nederland, het Caribisch gebied en New York.