Haarlem en Harlem tekenen vriendschappelijke band

NoFoodWasted wint Haarlem2Harlem 2017 in New York

De Nederlandse Startup NoFoodWasted heeft het Haarlem2Harlem Pitch Event in New York gewonnen. NoFoodWasted nam het in Harlem New York op tegen twee Nederlandse startups en drie startups uit de Verenigde Staten in een internationale competitie die door Haarlemvalley werd georganiseerd. Haarlemvalley organiseert in Nederland onder andere het programma Present Your Startup. Tijdens het event ondertekenden de burgemeester van Haarlem Jos Wienen en de boroughPresident van Manhattan Gale Brewer een letter of intent om de vriendschap tussen Haarlem, Noord-Holland en Harlem, New York op economisch, cultureel en educatie terrein te gaan uitbouwen.

Haarlemvalley organiseerde het internationale event in New York voor de tweede keer. Ook dit jaar zijn 3 zeer gedreven Nederlandse startups geselecteerd om in New York hun pitch te geven. Naast winnaar August de Vocht van NoFoodWasted pitchten SwipeGuide geleid door de Haarlemse founder Willemijn Schneyder, die een eervolle tweede plek behaalde. Ook Mensken (voorheen NIGW) met de Haarlemmer Boris Stam stond voor het publiek in New York. Deze startups hebben in Nederland reeds funding opgehaald en willen nu een internationale stap maken. Ook Sylvia Kieft van de Haarlemse startup Muurmeesters, een aantal Haarlemse investeerders en burgemeester van Haarlem Jos Wienen maakten deel uit van de delegatie. Silicon Harlem, de Harlemse partner van Haarlemvalley, droeg ook 3 Amerikaanse startups voor.

Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van het Haarlemse en Harlemse bedrijfsleven (waaronder CEO Dopper Merijn Everaarts, organisator Haarlem Jazz Martijn Bevelander, founder startupbootcamp New York Mesut Celebi) koos Nofoodwasted uit als winnaar van dit drukbezocht event. De oplossing van winnaar NoFoodWasted brengt supermarkten en consumenten samen in de strijd tegen voedselverspilling.

Het Pitch Event wordt georganiseerd door Silicon Harlem en Present Your Startup - Haarlemvalley. Valerie Vallenduuk, Founder Present Your Startup is blij: “ik ben erg trots dat een Nederlandse startup dit jaar heeft gewonnen!” Het is de eerste keer dat een Nederlandse startup dit evenement in New York wint.

 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ellen van der Vossen of met Valerie Vallenduuk (+31646730993)