Harlem meets Haarlem, startups plukken vruchten van historische connectie

Haarlemvalley heeft de relatie gelegd met de startup community in Harlem mede dankzij tech hub Silicon Harlem, de burgemeester van Manhattan Gale Brewer en de Haarlemse wethouder Economische Zaken Joyce Langenacker. 

De Haarlemse startup community is tijdens het laatste weekend van mei samen met wethouder economische zaken Joyce Langenacker afgereisd naar New York. Er was een divers programma georganiseerd met een mooie fietstocht door het ontwikkelde Harlem, pitchtraining van fondsbeheerder John Henry, een bezoek aan techcenter the Urban Future Lab, een ontmoeting met succesvolle Nederlandse ondernemers die zich hebben gevestigd in de Verenigde Staten en als hoogtepunt en reden van de reis: een pitch evenement georganiseerd door Haarlemvalley in samenwerking met lokale tech hub Silicon Harlem.

International Pitchfest Haarlem2Harlem 2016

Haarlemvalley, bekend van het live pitch evenement Present Your Startup waar startups op het podium jaarlijks gemiddeld 400.000 euro aan funding ophalen, heeft drie Nederlandse startups nu een Amerikaans podium geboden. Een enthousiast publiek van ruim 150 personen bekeek in het authentieke theater MIST Harlem de pitches van de meegereisde 3 Nederlandse startups Multisense, Bardoggy en Ticketzdeal en 3 Amerikaanse startups bestaande uit The C-Suite Coach, the ‘U’ with me en RecordGramm. Het gehele evenement werd via een livestream uitgezonden, waarmee deze Amerikaanse startups een Nederlands podium werd geboden. Het investeerderspanel bestaande uit Eric Boonstra (CEO Evoswitch), Doug Binette (founder DB Ventures), Jeroen de Vries (Nieuw Amsterdam Advisors), Varelie Croes (co-founder ATECH) en Melissa Oosterbroek (Haarlemvalley Capital) riep uiteindelijk Record Gramm uit tot winnaar van het pitch event.

Resultaten van het internationale evenement

Record Gramm, de startup van Shawn Mims, (multiplatium music recording artiest) en Erik Mendelson won de eerste Haarlem2Harlem pitch wedstrijd. Record Gramm biedt een makkelijke manier voor artiesten om een muziek te maken middels een app. Door de sterke muziekcultuur in Haarlem en de prijs van Evoswitch voor het gebruik van een kantoorruimte ter waarde van 10.000 euro, overwegen de Amerikaanse ondernemers nu om een eerste vestiging te openen in Europa. De Nederlandse startup Bardoggy heeft naar aanleiding van het evenement succesvol de relatie met Amerika gelegd. Bardoggy is de gesprekken gestart met een launching customer voor een implementatie van de horeca app bij 6000 bars in New York.
Dit najaar zal Record Gramm op het podium pitchen tijdens de grote finale van Present Your Startup 2016 en volgend jaar komt Silicon Harlem naar Haarlem voor een vervolg op het succesvolle evenement afgelopen week in New York!

Bekijk hier het persbericht in PDF