Valerie Vallenduuk

Valerie Vallenduuk
 
 

Het begon allemaal toen...

Valérie Vallenduuk, toen 32 jaar, na 11 jaar advocatuur in 2014 bedacht dat ze ondernemers met haar opgedane kennis en expertise zou kunnen helpen. Altijd fan geweest van Dragons Den met het bewustzijn dat een onderneming met geld groot kan worden gemaakt, werd een idee in april 2014 geboren en een stichting vlak daarna opgericht.

De eerste finale avond in 2014 werd een groot succes. Het werd het enige evenement in Nederland waar live werd geïnvesteerd in startups door informele investeerders. Iedereen verwachtte dat het niet bij 1 keer zou blijven. Toen in 2015 het werk in de advocatuur nog maar moeilijk te combineren was met het vrijwillige werk om startups hun dromen waar te laten maken,  besloot Valerie om zich fulltime te focussen op de bedrijven van de toekomst. Met haar businesspartner schreef zij een plan voor de metropool regio Amsterdam die werd goedgekeurd waardoor een uitrol in 2016 in 5 regio;s mogelijk werd. Met enorme steun van Rabobank Haarlem, Rabobank Zaanstreek, Rabobank Schiphol en Rabobank Gooi & Vechtstreek werd de realisatie van het plan een feit en werden alle parameters ruimschoots gehaald. 

Naast de uitrol in Nederland werd in mei 2016 het eerste internationale event in Harlem New York georganiseerd. Hier presenteerden zich 3 Nederlandse en 3 Amerikaanse startups zich voor een publiek van bijna 200 mensen. De eerste internationale relaties werden duurzaam gelegd. 

Voor 2017 staan 10 tot 15 regio's in Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland op het programma. De ambitie is om in 2018 de grootste startup organisatie van Nederland te zijn die startups aan investeerders koppelt met het grootste lokale bereik in een steeds groter wordend (internationaal) netwerk. 

Present your Startup is bekend vanwege de live funding en vanwege de stimulering van het lokale startup ecosysteem. Een werkwijze die uniek is in Nederland.