Startup Zaanstreek Selection Day

5 startups geselecteerd voor de Academy

Woensdag 5 juli vond de Selection Day van Startup Zaanstreek plaats in het stadhuis van Zaanstad. 9 startups hebben zich gepresenteerd aan een groep van ruim 15 investeerders en partners. Startup Zaanstreek, een onderdeel van Present Your Startup, biedt een platform voor innovatieve startups met behoefte aan een relatief kleine investering om de nationale en internationale markt te veroveren.

De startups werden voorafgaand aan de Selection Day klaargestoomd op financieel gebied tijdens de Finance Day. De Finance Day werd verzorgd door onder andere Rabobank Zaanstreek/Waterland en Baker Tilly Berk .
 
De beoordelaars verkozen uiteindelijk uitvaart gerelateerde Henkie, pitchtrainingsplatform Pitchy, ouderenplatform Fiftyco, fotoalbum generator via een app Vecto en Safe at Shiftwork (platform voor ploegendiensten) tot de gelukkigen om door te stromen naar de Academy in september. Daarnaast een eervolle vermelding voor EQAprojects. Zij hebben zich reeds geplaatst voor de halve finale door eerste te worden bij de dijkwerkersdag.

De Selection Day van Startup Zaanstreek was alweer de 2e regionale Selection Day van Present Your Startup 2017. De eerste editie heeft reeds plaatsgevonden en de derde (en laatste) regionale SelectionDay van dit jaar zal in september plaatsvinden in Hoofddorp. Tijdens elke regionale Selection Day worden er startups geselecteerd voor Academy. Aan het einde van de Academy vindt een selectie plaats en mag er weer gepitcht worden voor een plek in de halve finale op 31 oktober in Zaandam. Daar krijgen de startups vervolgens de kans om zich te plaatsen voor de grote finale-avond op 22 november.