Regio's

Present Your Startup vergroot in steeds meer regio's de kansen voor startups. In 2017 is Present Your Startup actief in de volgende regio's:   

Present Your Startup is een accelerator programma en een succesvol pitch evenement. Het platform koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van juiste financiering voor een startup.  

 Stichting Present Your Startup werd geïnspireerd door de TV programma’s van Dragons Den & Shark Tank, maar stak het idee daarachter in een geheel nieuwe en innovatieve jas. Present Your Startup is een initiatief van Valérie Vallenduuk die zichzelf de vraag stelde: Waar heb je als beginnend ondernemer met groeiambities - naast een investering in geld - behoefte aan? Valérie Vallenduuk registreerde de merknaam Haarlemvalley® vanwege het ontstaan van het concept in Haarlem in 2014. De eerste twee edities van het pitch evenement werden bekend onder de naam Haarlemvalley. In 2016 is ervoor gekozen om verder te gaan onder de naam Present Your Startup®.

De naam Haarlemvalley wordt nog steeds gebruikt voor onze incubator gevestigd bij de Rabobank in  Haarlem, ons fonds Haarlemvalley Capital en de internationale relatie met Harlem, New York.

 

Op zoek naar funding?

Present Your Startup is een accelerator programma met als doel het koppelen van startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van de juiste financiering voor een startup.  

Heb jij een startup met een innovatief idee of product? Meld je startup dan aan en doe mee met een van de voorrondes van Present Your Startup 2017! Na aanmelding heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan twee Network en Selection Days, waarna de selectie zal plaatsvinden voor een van onze drie Prepare Your Startup Academies dit jaar. 

Hierna heb jij de kans om je idee te pitchen tijdens een van de kwartfinales en zo een plek te bemachtigen tijdens de halve finale op 31 oktober. Tijdens de halve finale wordt er gestreden om een plek tijdens de grote finale-avond op 22 november. 

Investeerder?

Present Your Startup bestaat uit een netwerk professionals en deskundigen op verschillende gebieden. Onze stichting biedt toegevoegde waarde aan u als investeerder. Afgezien van het feit dat het leuk is om deel te nemen aan onze evenementen bieden wij u ook zakelijke kansen. Onze stichting heeft meer dan veertig vrijwilligers die hun netwerk openstellen en startups aanspreken om met Present Your Startup mee te doen. Ons werk versnelt de groei van de startups, maar is afhankelijk van sponsoring en donaties. Neem contact op met Valerie Vallenduuk.

Momenteel breidt ons zich netwerk zich razendsnel uit zowel op regionaal, nationaal als internationaal niveau. Ons initiatief wordt ondersteund door aanwezigheid tijdens beoordelingsmomenten of door plaatsneming in Raad van Advies door VC's zoals Volta Ventures, Peak Capital en Inkef Capital.

Incubator

Als finalist van Present Your Startup heb je de mogelijkheid om je te vestigen in een van onze Incubators. Momenteel hebben twee finalisten van de editie van 2016 zich gevestigd in onze incubator in de regio Haarlem op de Dreef 40, te Haarlem (in het kantoor van de Rabobank). Na de finale avond is er weer plek voor nieuwe finalisten.

Haarlem Tech hub

Mid 2016 hebben wij onze tweede locatie geopend: Haarlem.Tech. Dit betreft een speciale tech hub, in samenwerking met onze technische partner 4BIS Innovations en EvoSwitch, Nederlands’ grootste datacenter gevestigd in Haarlem. Deze vestiging richt zich op developers, ICT-ers en tech startups.

Internationaal

Haarlemvalley goes international! Op 31 mei 2016 organiseerden wij voor de eerste keer een exclusief evenement in New York samen met de lokale startup community Silicon Harlem. Extra leuk vanwege de historische band tussen Haarlem en Harlem. Zes Nederlandse en Amerikaanse startups hebben de mogelijkheid gekregen zich te presenteren voor zowel Nederlandse als Amerikaanse investeerders. Het evenement heeft nu al geleid tot mooie resultaten. Inmiddels hebben we het evenement al twee keer in New York georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over en voor een impressie zie deze video.

 

Door Present Your Startup heb ik het verhaal van Waterly scherp gekregen. Er gingen deuren open die voor mij anders gesloten blijven.
— Bart Verweijen, Waterly, finalist 2016

Wat hebben wij bereikt

Na het succes in 2014 waar live 300.000 euro werd opgehaald en waarna nog minstens 350.000 euro naar de finalisten is gegaan, vond op 25 november 2015 de tweede – wederom uitverkochte- editie van de finale van Present your Startup plaats in de Lichtfabriek. Meer dan 300 bezoekers keken naar de zeven pitches van onze finalisten. Er werd 1,4 miljoen aan funding opgehaald waarvan 400.000 euro in cash en 1 miljoen in Microsoft diensten. Na die tijd is 600.000 euro extra geïnvesteerd. De winnaar van 2015 heeft in mei 2017 serie A funding opgehaald van 3 miljoen euro.

Op woensdag 23 november 2016 vond de finale voor de derde keer plaats. Na ruim 150 startup aanmeldingen, hebben uiteindelijk 7 startups gepitcht op het podium voor een publiek van 400 bezoekers. Tijdens de show zelf werd ruim 80.000 euro in cash en 80.000 in prijzengeld en 300.000 inkind toegezegd aan verschillende finalisten. In de dagen na de finale werd bekend dat het resultaat was opgelopen tot 380.000 in cash en 380.000 in kind. Inmiddels is het resultaat van de finale van 2016 opgelopen tot ruim 1,3 miljoen euro. 

Present Your Startup was een hele mooie ervaring en beleving. We zijn bezig met de tweede financieringsronde en toch was het goed om te zien dat we vanuit Present Your Startup veel nieuwe dingen hebben geleerd en dat ze ons goed op weg hebben geholpen om die tweede ronde goed te kunnen financieren.
— August de Vocht, NoFoodWasted, winnaar Present Your Startup 2016