Top selectiedag regio's Haarlem en Schiphol

De geselecteerde startups & Valerie V 

De geselecteerde startups & Valerie V 

Op maandag 18 september vonden de laatste voorrondes van Present Your Startup 2017 plaats voor  de regio’s Haarlem en Schiphol. Dit jaar vindt de vierde editie van Present Your Startup plaats waarin startups een podium krijgen om investeringen op te halen in de vorm van een competitie.  Present Your Startup, opgezet door de Haarlemse Valerie Vallenduuk, is de komende tijd weer in volle gang met als hoogtepunt de grote finale op 22 november met een Amerikaanse host uit Harlem, New York.

Tijdens de laatste voorrondes werden elf geselecteerde startups uit de regio Haarlem en Schiphol uitgenodigd om te pitchen aan een jury van experts en financiers. Tussen de pitches door konden de founders van de startups met hun vragen over bijvoorbeeld financiële en juridische zaken terecht bij verschillende experts, waaronder Rabobank Nederland, Rabobank Haarlem en Rabobank Schiphol, Jumpstart, Crowe Horwath Foederer en Köster Advocaten.

Aan het einde van de dag kozen de beoordelaars zes startups die door mogen naar de Prepare Your Startup Academy. Het gaat om 5 startups uit Haarlem en 1 uit Amsterdam: Stagefinder, Maester, FRISSR, DreamKitchen, Signing Service en Nijsje. De startups zijn allemaal heel divers. Zo verkoopt Nijsje ijsjes op een innovatieve wijze, kan je bij DreamKitchen een persoonlijke analyse laten doen die verder gaat dan alleen cognitieve analyse en kan je via Stagefinder een podium vinden om jouw muziek op te spelen.  Aan deze startups worden nog de startups uit Zaanstreek toegevoegd.  Samen zullen ze op 6 oktober in Pathé Haarlem strijden om een plek in de halve finale die op 31 oktober plaatsvindt bij Forbo Flooring in Assendelft.

Startup Zaanstreek Selection Day

5 startups geselecteerd voor de Academy

Woensdag 5 juli vond de Selection Day van Startup Zaanstreek plaats in het stadhuis van Zaanstad. 9 startups hebben zich gepresenteerd aan een groep van ruim 15 investeerders en partners. Startup Zaanstreek, een onderdeel van Present Your Startup, biedt een platform voor innovatieve startups met behoefte aan een relatief kleine investering om de nationale en internationale markt te veroveren.

De startups werden voorafgaand aan de Selection Day klaargestoomd op financieel gebied tijdens de Finance Day. De Finance Day werd verzorgd door onder andere Rabobank Zaanstreek/Waterland en Baker Tilly Berk .
 
De beoordelaars verkozen uiteindelijk uitvaart gerelateerde Henkie, pitchtrainingsplatform Pitchy, ouderenplatform Fiftyco, fotoalbum generator via een app Vecto en Safe at Shiftwork (platform voor ploegendiensten) tot de gelukkigen om door te stromen naar de Academy in september. Daarnaast een eervolle vermelding voor EQAprojects. Zij hebben zich reeds geplaatst voor de halve finale door eerste te worden bij de dijkwerkersdag.

De Selection Day van Startup Zaanstreek was alweer de 2e regionale Selection Day van Present Your Startup 2017. De eerste editie heeft reeds plaatsgevonden en de derde (en laatste) regionale SelectionDay van dit jaar zal in september plaatsvinden in Hoofddorp. Tijdens elke regionale Selection Day worden er startups geselecteerd voor Academy. Aan het einde van de Academy vindt een selectie plaats en mag er weer gepitcht worden voor een plek in de halve finale op 31 oktober in Zaandam. Daar krijgen de startups vervolgens de kans om zich te plaatsen voor de grote finale-avond op 22 november.

Noord-Hollandse ondernemers opgelet: PIM is gestart!

Programma Investeringsgereedheid Innovatief MKB (PIM) formeel gelanceerd tijdens inspirerend bezoek aan innovatieve ijsmaker Professor Grunschnabel

De provincie Noord-Holland investeert in een duurzaam en innovatief midden- en kleinbedrijf. Om meer (duurzame) innovaties binnen het mkb te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten. Om ondernemers daarbij te helpen is op 1 juni PIM opgericht. Op 17 oktober organiseert PIM een eerste grote event om ondernemers te informeren over de mogelijkheden.

PIM is een initiatief van de provincie Noord-Holland dat wordt uitgevoerd door KplusV, HaarlemValley en ACE Venture Lab. Op dinsdag 27 juni werd het contract voor de uitvoering van PIM ondertekend. Dit officiële tekenmoment vond plaats op de bijzondere locatie van de Noord-Hollandse innovatieve ijsfabriek Professor Grunschnabel te Alkmaar.  Een passende setting om de start van het programma in te luiden, aldus de PIM samenwerkingspartners KplusV, Haarlemvalley en ACE Venture Lab. Na een inspirerende rondleiding door de ijsfabriek door founder Pepijn Ornstein, was het aan projectleider Edwin Netjes (KplusV) om PIM te introduceren in de aanwezigheid van gedeputeerden Bond (Economische Zaken) en Van der Hoek (Duurzaamheid) van de provincie Noord-Holland. Nadien was er natuurlijk gelegenheid om de heerlijke smaken van Professor Grunschnabel te proeven. Op 17 oktober vindt de officiële lancering van PIM plaats. Voor meer informatie, zie de (tijdelijke) website: www.pimnh.nl