Persbericht: Harlem2Haarlem

Bezoek van wereldstad New York aan historisch Haarlem
Haarlem en Harlem verstevigen hun band

Medio 2017 sloten mevr. Gale A. Brewer, president van Manhattan, en burgemeester Jos Wienen een overeenkomst om samen te werken op economisch, cultureel en educatief gebied. Na een werkbezoek aan New York is het dit keer mevr. Brewer die naar Haarlem afreist voor inspiratie en kennisuitwisseling over innovatie, startups, cultuur en talentontwikkeling. Haarlem is heel blij met de verdergaande contacten en biedt een cultureel en economisch programma waarin ondernemers de kans krijgen om hun netwerk met de Verenigde Staten van Amerika uit te bouwen. Mevr. Brewer is op 2 en 3 februari in Haarlem.  

Burgemeester Wienen: “New York is een wereldstad, met een enorme culturele en economische uitstraling. De stad bruist van nieuwe ontwikkelingen, waarvan iedereen wil leren. Het is fantastisch dat zo’n stad met Haarlem verbonden is. Zo kunnen we nieuwe impulsen in Haarlem stimuleren op economisch en cultureel gebied. Andersom biedt Haarlem voor Manhattan een mooie verbinding met historisch Europa. En Haarlem en Harlem delen hun naam en een stukje geschiedenis. Op het gebied van culturele en economische vernieuwing zullen we met elkaar nieuwe geschiedenis schrijven.”

Mevr. Brewer is president van de Manhattan Borough waar Harlem onder valt. Zij heeft speciale interesse in technologische  innovatie. In dat kader is ze Key Note Speaker tijdens The Things Network in Amsterdam op 2 februari 2018. De gemeente Haarlem ontvangt mevr. Brewer aansluitend voor een verrijkend programma, waarin diverse aspecten uit de ondertekende Letter of Intent (zie bijgesloten) aan bod komen. Er staan bezoeken aan onder meer het Frans Hals Museum en Teylers Museum gepland. En ook Waarderpolder Haarlem Business Park (3DMakerszone en Bakke-rij) maakt zich op voor een ontmoeting over de groeiende tech community van Haarlem. Dit is slechts een greep aan de ontmoetingen met genodigden uit bedrijfsleven en cultuur die op stapel staan.

“I'm thrilled to finally visit Manhattan's sister city of Haarlem, and am honored to join Mayor Wienen and continue building cultural, academic, and economic partnerships between our borough and this magnificent city," said Manhattan Borough President Gale A. Brewer. "From our centuries-old heritage as major port cities to our bright future as rising hubs for tech jobs and innovation, we have so much in common and much to gain from each other.

Het initiatief voor de stedenuitwisseling is genomen door Valerie Vallenduuk van PresentYourstartup. Deze Haarlemse onderneemster organiseert Matchmaking Events waar startups live geld kunnen ophalen bij investeerders. De events, gestart in Haarlem, vinden inmiddels nationaal en internationaal plaats.

New York bestaat uit vijf stadsdelen. Harlem is het noordelijke deel van het stadsdeel Manhattan. Het werd in 1658 gesticht door gouverneur Peter Stuyvesant als Nieuw-Haarlem.

 

Uitnodiging voor pers:

Op vrijdag 2 februari, Bakke-rij (Hendrik Figeeweg 3F), 16.15-17.30 uur
Start-up pitches en een ronde tafelgesprek over de thema’s Present Your Startup, Music & Tech, Talent & Tech, IoT concepts.

Pers is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Mevr. Brewer, dhr Wienen, wethouder Economie dhr Roduner en diverse initiatiefnemers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Maester wint vierde editie Present Your Startup

Maester wint vierde editie Present Your Startup

Recordbedrag aan investeringen opgehaald tijdens Haarlems startup-event  

Haarlem, 23 november 2017 - Maester is de gelauwerde winnaar van de startup-wedstrijd Present Your Startup. Het online trainingsplatform heeft 420.000 euro ‘live’ binnengehaald tijdens de finale. Stagefinder was de winnaar van de publieksprijs. De finale, die nauwelijks onderdeed voor een première van een Hollywoodfilm, vond plaats op woensdag 22 november in Pathé Haarlem.

Zes Startups in de vierde finale Present Your Startup

_97A7756.jpg

Op dinsdag 31 oktober 2017 vond bij gastheer Forbo Flooring in Assendelft een zinderende halve finale plaats.  In een zeer moderne omgeving  namen de halve finalisten voor een publiek van 70 geïnteresseerden het tegen elkaar op. De jury had het moeilijk. Het puntensysteem wees uiteindelijk zes startups aan in plaats van vijf, omdat er twee startups gelijk eindigden. Ook over één afvaller bleef een deel van de jury verdeeld. Voor de organisatie van Present Your Startup is de halve finale, die alweer voor de vierde keer plaatsvond, de meest moeilijke dag uit het jaar. Alle ondernemers in deze ronde laten kwaliteit zien en het is aan hen allen gegund om door te gaan naar de finale.  De zes geselecteerde startups die in de finale op woensdag 22 november mogen pitchen zijn:

Nijsje – een hippe ijsfiets met app
Maester – het e-learning platform voor corporates
Stagefinder – de matchmaker tussen podium en artiest
Fiftyco  - het mediaplatform voor 50+
Besized – een tool die de maat van kinderkleding voorspelt via een algoritme
Tinkr – het recruitement platform dat IT-talent matcht aan vacatures

De 6 startups pitchen op woensdag 22 november in Pathé bioscoop in Haarlem.  John Henry uit New York zal het publiek langs de startups meenemen. John verkocht zijn eerste startup op 24-jarige leeftijd, is nu zelf investeerder en weet als geen ander hoe hard je als ondernemer moet werken om je doel te bereiken. Voordat het hoofdprogramma begint, is er een VIP programma waar nog een beperkt aantal kaarten voor beschikbaar is.  Wil je ook komen kijken? Ga dan naar http://presentyourstartup.nl/events

Winnaar Present Your Startup Caribbean haalt financiering op.

winnaar present your startup curacao.jpg

Tijdens de eerste editie van Present Your Startup Caribbean werd de startup Curaçao AgroTech uitgeroepen tot grote winnaar! De geboren en getogen Curaçaoënaar Alex van Sprang haalde niet alleen een investering van 120.000 gulden op bij informele investeerders die meereisde met de organisatie van Present Your Startup, maar ook wil Curaçao Development Instute (CDI) samenwerken om de startu te laten groeien.  Daarnaast krijgt Curaçao AgroTech begeleiding van Curaçao Innovation Technology Institute (CITI) via Startup Launchpad en reist hij deze week nog met de organisatie van Present Your Startup mee naar Aruba  voor een podium interview tijdens het ATECH Congres met 1000 personen.    

NoFoodWasted winnaar Present Your Startup Nederland 2016 en Present Your Startup New York 2017 opende de avond met zijn strakke presentatie. Na zijn presentatie werd duidelijk dat zijn oplossing tegen voedselverspilling ook zal aanslaan in het Caribisch gebied omdat er zeer enthousiast werd gereageerd. August de Vocht besloot als sterk groeiend bedrijf niet mee te dingen naar de startup-prijs wel is hij nog op zoek naar een nieuwe ronde aan financiering van 2,5 miljoen euro.

De avond werd in het net gerenoveerde Landhuis Jan Thiel gehost door Nevita Mezas samen met founder Present Your Startup Valerie Vallenduuk, die samen met de investeerders kritische vragen stelde aan ook de andere startups. De runner ups waren Dennis van Donselaar met StayCool en Royendgel Silberie van Cambackup.

Present Your Startup organiseert sinds 2014 het programma in Nederland en in New York waarmee startups worden verbonden aan investeerders.  Present Your Startup heeft een toegankelijke aanpak, is bekend vanwege live funding en uniek door de lokale stimulering van het startup ecosysteem in een regionaal en (inter)nationaal netwerk.  

Top selectiedag regio's Haarlem en Schiphol

De geselecteerde startups & Valerie V 

De geselecteerde startups & Valerie V 

Op maandag 18 september vonden de laatste voorrondes van Present Your Startup 2017 plaats voor  de regio’s Haarlem en Schiphol. Dit jaar vindt de vierde editie van Present Your Startup plaats waarin startups een podium krijgen om investeringen op te halen in de vorm van een competitie.  Present Your Startup, opgezet door de Haarlemse Valerie Vallenduuk, is de komende tijd weer in volle gang met als hoogtepunt de grote finale op 22 november met een Amerikaanse host uit Harlem, New York.

Tijdens de laatste voorrondes werden elf geselecteerde startups uit de regio Haarlem en Schiphol uitgenodigd om te pitchen aan een jury van experts en financiers. Tussen de pitches door konden de founders van de startups met hun vragen over bijvoorbeeld financiële en juridische zaken terecht bij verschillende experts, waaronder Rabobank Nederland, Rabobank Haarlem en Rabobank Schiphol, Jumpstart, Crowe Horwath Foederer en Köster Advocaten.

Aan het einde van de dag kozen de beoordelaars zes startups die door mogen naar de Prepare Your Startup Academy. Het gaat om 5 startups uit Haarlem en 1 uit Amsterdam: Stagefinder, Maester, FRISSR, DreamKitchen, Signing Service en Nijsje. De startups zijn allemaal heel divers. Zo verkoopt Nijsje ijsjes op een innovatieve wijze, kan je bij DreamKitchen een persoonlijke analyse laten doen die verder gaat dan alleen cognitieve analyse en kan je via Stagefinder een podium vinden om jouw muziek op te spelen.  Aan deze startups worden nog de startups uit Zaanstreek toegevoegd.  Samen zullen ze op 6 oktober in Pathé Haarlem strijden om een plek in de halve finale die op 31 oktober plaatsvindt bij Forbo Flooring in Assendelft.