Maester wint vierde editie Present Your Startup

Maester wint vierde editie Present Your Startup

Recordbedrag aan investeringen opgehaald tijdens Haarlems startup-event  

Haarlem, 23 november 2017 - Maester is de gelauwerde winnaar van de startup-wedstrijd Present Your Startup. Het online trainingsplatform heeft 420.000 euro ‘live’ binnengehaald tijdens de finale. Stagefinder was de winnaar van de publieksprijs. De finale, die nauwelijks onderdeed voor een première van een Hollywoodfilm, vond plaats op woensdag 22 november in Pathé Haarlem.

Zes Startups in de vierde finale Present Your Startup

_97A7756.jpg

Op dinsdag 31 oktober 2017 vond bij gastheer Forbo Flooring in Assendelft een zinderende halve finale plaats.  In een zeer moderne omgeving  namen de halve finalisten voor een publiek van 70 geïnteresseerden het tegen elkaar op. De jury had het moeilijk. Het puntensysteem wees uiteindelijk zes startups aan in plaats van vijf, omdat er twee startups gelijk eindigden. Ook over één afvaller bleef een deel van de jury verdeeld. Voor de organisatie van Present Your Startup is de halve finale, die alweer voor de vierde keer plaatsvond, de meest moeilijke dag uit het jaar. Alle ondernemers in deze ronde laten kwaliteit zien en het is aan hen allen gegund om door te gaan naar de finale.  De zes geselecteerde startups die in de finale op woensdag 22 november mogen pitchen zijn:

Nijsje – een hippe ijsfiets met app
Maester – het e-learning platform voor corporates
Stagefinder – de matchmaker tussen podium en artiest
Fiftyco  - het mediaplatform voor 50+
Besized – een tool die de maat van kinderkleding voorspelt via een algoritme
Tinkr – het recruitement platform dat IT-talent matcht aan vacatures

De 6 startups pitchen op woensdag 22 november in Pathé bioscoop in Haarlem.  John Henry uit New York zal het publiek langs de startups meenemen. John verkocht zijn eerste startup op 24-jarige leeftijd, is nu zelf investeerder en weet als geen ander hoe hard je als ondernemer moet werken om je doel te bereiken. Voordat het hoofdprogramma begint, is er een VIP programma waar nog een beperkt aantal kaarten voor beschikbaar is.  Wil je ook komen kijken? Ga dan naar http://presentyourstartup.nl/events

Winnaar Present Your Startup Caribbean haalt financiering op.

winnaar present your startup curacao.jpg

Tijdens de eerste editie van Present Your Startup Caribbean werd de startup Curaçao AgroTech uitgeroepen tot grote winnaar! De geboren en getogen Curaçaoënaar Alex van Sprang haalde niet alleen een investering van 120.000 gulden op bij informele investeerders die meereisde met de organisatie van Present Your Startup, maar ook wil Curaçao Development Instute (CDI) samenwerken om de startu te laten groeien.  Daarnaast krijgt Curaçao AgroTech begeleiding van Curaçao Innovation Technology Institute (CITI) via Startup Launchpad en reist hij deze week nog met de organisatie van Present Your Startup mee naar Aruba  voor een podium interview tijdens het ATECH Congres met 1000 personen.    

NoFoodWasted winnaar Present Your Startup Nederland 2016 en Present Your Startup New York 2017 opende de avond met zijn strakke presentatie. Na zijn presentatie werd duidelijk dat zijn oplossing tegen voedselverspilling ook zal aanslaan in het Caribisch gebied omdat er zeer enthousiast werd gereageerd. August de Vocht besloot als sterk groeiend bedrijf niet mee te dingen naar de startup-prijs wel is hij nog op zoek naar een nieuwe ronde aan financiering van 2,5 miljoen euro.

De avond werd in het net gerenoveerde Landhuis Jan Thiel gehost door Nevita Mezas samen met founder Present Your Startup Valerie Vallenduuk, die samen met de investeerders kritische vragen stelde aan ook de andere startups. De runner ups waren Dennis van Donselaar met StayCool en Royendgel Silberie van Cambackup.

Present Your Startup organiseert sinds 2014 het programma in Nederland en in New York waarmee startups worden verbonden aan investeerders.  Present Your Startup heeft een toegankelijke aanpak, is bekend vanwege live funding en uniek door de lokale stimulering van het startup ecosysteem in een regionaal en (inter)nationaal netwerk.  

Top selectiedag regio's Haarlem en Schiphol

De geselecteerde startups & Valerie V 

De geselecteerde startups & Valerie V 

Op maandag 18 september vonden de laatste voorrondes van Present Your Startup 2017 plaats voor  de regio’s Haarlem en Schiphol. Dit jaar vindt de vierde editie van Present Your Startup plaats waarin startups een podium krijgen om investeringen op te halen in de vorm van een competitie.  Present Your Startup, opgezet door de Haarlemse Valerie Vallenduuk, is de komende tijd weer in volle gang met als hoogtepunt de grote finale op 22 november met een Amerikaanse host uit Harlem, New York.

Tijdens de laatste voorrondes werden elf geselecteerde startups uit de regio Haarlem en Schiphol uitgenodigd om te pitchen aan een jury van experts en financiers. Tussen de pitches door konden de founders van de startups met hun vragen over bijvoorbeeld financiële en juridische zaken terecht bij verschillende experts, waaronder Rabobank Nederland, Rabobank Haarlem en Rabobank Schiphol, Jumpstart, Crowe Horwath Foederer en Köster Advocaten.

Aan het einde van de dag kozen de beoordelaars zes startups die door mogen naar de Prepare Your Startup Academy. Het gaat om 5 startups uit Haarlem en 1 uit Amsterdam: Stagefinder, Maester, FRISSR, DreamKitchen, Signing Service en Nijsje. De startups zijn allemaal heel divers. Zo verkoopt Nijsje ijsjes op een innovatieve wijze, kan je bij DreamKitchen een persoonlijke analyse laten doen die verder gaat dan alleen cognitieve analyse en kan je via Stagefinder een podium vinden om jouw muziek op te spelen.  Aan deze startups worden nog de startups uit Zaanstreek toegevoegd.  Samen zullen ze op 6 oktober in Pathé Haarlem strijden om een plek in de halve finale die op 31 oktober plaatsvindt bij Forbo Flooring in Assendelft.