Finalist PYS 2015 Cloudgames maakt stormachtige groei door

"Voordat we aan de Present Your Startup finale 2015 meededen was Cloudgames met drie personen, waaronder CTO Robin Maree" zegt CEOJord De Kooning (foto). Op dat moment namen wij de operatie over van de twee founders.  Na de finale hebben we plaatsgenomen in het Rabobank-Present Your Startup kantoor en groeide we naar 5 personen. De twee die erbij kwamen waren twee stagiaires van inHolland, Twan en Cathy. Zij hielden zich in het begin met name met de Marketing kant bezig van Cloudgames. Beide zijn nooit meer weggegaan en hebben enorme persoonlijke groei doorgemaakt.  Cathy runt op dit moment de spelletjes distributie tak van Cloudgames en Twan heeft een rol in het user acquisition team.

foto jord.jpg

Eind 2016 was de ruimte bij Rabobank Haarlem niet meer voldoende en zijn we verhuisd naar het Stationsplein in Haarlem waar we op dit moment met 21 mensen werken aan Cloudgames. Html 5 als technologie was vanaf het begin de focus van Cloudgames. Door de groei van de populariteit van speelbare advertenties – die in html5 worden gemaakt – heeft Cloudgames een stormachtige groei doorgemaakt. Naast het maken van speelbare advertenties, maakt Cloudgames ook spellen voor op het web en messenger apps zoals Facebook. Sinds 2015 is de populariteit van html5, als technologie om spellen in te maken, alleen maar toegenomen, iets wat CEO Jord de Kooning voorspelde en voor het succes van dit Haarlemse game bedrijf heeft gezorgd.

Present Your Startup founder Valerie Vallenduuk is trots om alumni startup Cloudgames zo'n groei te hebben zien doormaken. "De drie jaar halen is vaak cruciaal voor een startups. Jord en zijn team hebben dit maar mooi weten te bewerkstelligen! Go go go"

Persbericht: Harlem2Haarlem

Bezoek van wereldstad New York aan historisch Haarlem
Haarlem en Harlem verstevigen hun band

Medio 2017 sloten mevr. Gale A. Brewer, president van Manhattan, en burgemeester Jos Wienen een overeenkomst om samen te werken op economisch, cultureel en educatief gebied. Na een werkbezoek aan New York is het dit keer mevr. Brewer die naar Haarlem afreist voor inspiratie en kennisuitwisseling over innovatie, startups, cultuur en talentontwikkeling. Haarlem is heel blij met de verdergaande contacten en biedt een cultureel en economisch programma waarin ondernemers de kans krijgen om hun netwerk met de Verenigde Staten van Amerika uit te bouwen. Mevr. Brewer is op 2 en 3 februari in Haarlem.  

Burgemeester Wienen: “New York is een wereldstad, met een enorme culturele en economische uitstraling. De stad bruist van nieuwe ontwikkelingen, waarvan iedereen wil leren. Het is fantastisch dat zo’n stad met Haarlem verbonden is. Zo kunnen we nieuwe impulsen in Haarlem stimuleren op economisch en cultureel gebied. Andersom biedt Haarlem voor Manhattan een mooie verbinding met historisch Europa. En Haarlem en Harlem delen hun naam en een stukje geschiedenis. Op het gebied van culturele en economische vernieuwing zullen we met elkaar nieuwe geschiedenis schrijven.”

Mevr. Brewer is president van de Manhattan Borough waar Harlem onder valt. Zij heeft speciale interesse in technologische  innovatie. In dat kader is ze Key Note Speaker tijdens The Things Network in Amsterdam op 2 februari 2018. De gemeente Haarlem ontvangt mevr. Brewer aansluitend voor een verrijkend programma, waarin diverse aspecten uit de ondertekende Letter of Intent (zie bijgesloten) aan bod komen. Er staan bezoeken aan onder meer het Frans Hals Museum en Teylers Museum gepland. En ook Waarderpolder Haarlem Business Park (3DMakerszone en Bakke-rij) maakt zich op voor een ontmoeting over de groeiende tech community van Haarlem. Dit is slechts een greep aan de ontmoetingen met genodigden uit bedrijfsleven en cultuur die op stapel staan.

“I'm thrilled to finally visit Manhattan's sister city of Haarlem, and am honored to join Mayor Wienen and continue building cultural, academic, and economic partnerships between our borough and this magnificent city," said Manhattan Borough President Gale A. Brewer. "From our centuries-old heritage as major port cities to our bright future as rising hubs for tech jobs and innovation, we have so much in common and much to gain from each other.

Het initiatief voor de stedenuitwisseling is genomen door Valerie Vallenduuk van PresentYourstartup. Deze Haarlemse onderneemster organiseert Matchmaking Events waar startups live geld kunnen ophalen bij investeerders. De events, gestart in Haarlem, vinden inmiddels nationaal en internationaal plaats.

New York bestaat uit vijf stadsdelen. Harlem is het noordelijke deel van het stadsdeel Manhattan. Het werd in 1658 gesticht door gouverneur Peter Stuyvesant als Nieuw-Haarlem.

 

Uitnodiging voor pers:

Op vrijdag 2 februari, Bakke-rij (Hendrik Figeeweg 3F), 16.15-17.30 uur
Start-up pitches en een ronde tafelgesprek over de thema’s Present Your Startup, Music & Tech, Talent & Tech, IoT concepts.

Pers is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Mevr. Brewer, dhr Wienen, wethouder Economie dhr Roduner en diverse initiatiefnemers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Maester wint vierde editie Present Your Startup

Maester wint vierde editie Present Your Startup

Recordbedrag aan investeringen opgehaald tijdens Haarlems startup-event  

Haarlem, 23 november 2017 - Maester is de gelauwerde winnaar van de startup-wedstrijd Present Your Startup. Het online trainingsplatform heeft 420.000 euro ‘live’ binnengehaald tijdens de finale. Stagefinder was de winnaar van de publieksprijs. De finale, die nauwelijks onderdeed voor een première van een Hollywoodfilm, vond plaats op woensdag 22 november in Pathé Haarlem.

Zes Startups in de vierde finale Present Your Startup

_97A7756.jpg

Op dinsdag 31 oktober 2017 vond bij gastheer Forbo Flooring in Assendelft een zinderende halve finale plaats.  In een zeer moderne omgeving  namen de halve finalisten voor een publiek van 70 geïnteresseerden het tegen elkaar op. De jury had het moeilijk. Het puntensysteem wees uiteindelijk zes startups aan in plaats van vijf, omdat er twee startups gelijk eindigden. Ook over één afvaller bleef een deel van de jury verdeeld. Voor de organisatie van Present Your Startup is de halve finale, die alweer voor de vierde keer plaatsvond, de meest moeilijke dag uit het jaar. Alle ondernemers in deze ronde laten kwaliteit zien en het is aan hen allen gegund om door te gaan naar de finale.  De zes geselecteerde startups die in de finale op woensdag 22 november mogen pitchen zijn:

Nijsje – een hippe ijsfiets met app
Maester – het e-learning platform voor corporates
Stagefinder – de matchmaker tussen podium en artiest
Fiftyco  - het mediaplatform voor 50+
Besized – een tool die de maat van kinderkleding voorspelt via een algoritme
Tinkr – het recruitement platform dat IT-talent matcht aan vacatures

De 6 startups pitchen op woensdag 22 november in Pathé bioscoop in Haarlem.  John Henry uit New York zal het publiek langs de startups meenemen. John verkocht zijn eerste startup op 24-jarige leeftijd, is nu zelf investeerder en weet als geen ander hoe hard je als ondernemer moet werken om je doel te bereiken. Voordat het hoofdprogramma begint, is er een VIP programma waar nog een beperkt aantal kaarten voor beschikbaar is.  Wil je ook komen kijken? Ga dan naar http://presentyourstartup.nl/events